Zoveel te beleven in en rond Tongeren!

Zien/Doen

Tongeren, zeer centraal gelegen voor een meerdaags verblijf
om tal van dingen te beleven!

Met de tips op deze pagina, willen we jullie graag helpen om een mooie vakantie te plannen in en rond de oudste stad van België

Beleving voor fietsers

Downloadbare fietsroutes

Heuvelroute

Vanuit het Hageland neemt deze route je mee langs de mooiste plekken in het zuiden van Limburg. Je doorkruist Haspengouw over de Romeinse weg en het voormalige Fruitspoor. Heuvel op, heuvel af, tussen fruitbomen en golvende akkers. De Heuvelroute is eentje voor stoempers, klimgeiten of slimmeriken op een e-bike. Met passage door monumentenstad Sint-Truiden en oudste stad van het land Tongeren valt de route ook voor erfgoedliefhebbers helemaal in de plooi. We steken de Maas over en zeggen even ‘Bonjour’ en ‘Hoi’ aan onze Waalse en Nederlandse vrienden om te finishen op het hoogste punt van Vlaanderen in Voeren. Deze route scheert de hoogste toppen!

Kaart met knooppunten

Fietsen langs erfgoed en kastelen

Fiets doorheen het glooiende landschap van Haspengouw en ontdek indrukwekkende panorama’s, vierkantshoeves, stille kerkdorpen en prachtige kastelen. Onderweg duik je in het rijke Romeinse verleden van de eerste stad van ons land en stop je voor wijntje bij het enige wijnkasteel in België

Kaart met knooppunten

Etappe 1 : Haspengouw

Op het binnenplein van Abdijsite Herkenrode trappen we onze Ronde van Limburg af. We banen ons een weg door Hasselt om dan het fruitige Haspengouw binnen te fietsen. Onze benen zijn nog fris, dus de Haspengouwse heuvels worden nog makkelijk verteerd. Bij de Stroopfabriek in Borgloon slaan we stroopwafels in voor het rest van de tocht. De volgende kilometers over de oude Romeinse weg zijn immers best pittig, maar liggen bezaaid met kunstige beloningen als Helsheaven en Reading between the Lines. We groeten Ambiorix op de markt van Tongeren, doorkruisen dorpjes en open akkerlanden in Riemst tot we de Slingerberg naar beneden slingeren naar de finishlijn bij knooppunt 402, de brug over het Albertkanaal in Kanne.

Kaart met knooppunten

In en rond de oudste stad van ons land

Tongeren, de eerste stad van ons land, fascineert met zijn Romeinse en middeleeuwse relicten en mooie basiliek. Hier start je tocht. Een pittige fietsroute met enkele stevige klimmetjes door een decor met imposante kastelen en burchten. Je fietst zuidwaarts naar de kleinste gemeente van België. Herstappe telt nog geen 100 inwoners. Je doorkruist daarna enkele dorpjes waar de tijd stil is blijven staan, langs vierkantshoeves en kappelletjes. Het kasteel van Hex en de Tranendreef zijn de moeite waard om even van je fiets te stappen

Kaart met knooppunten

Van fruit tot stroop

Deze fietslus met stevige klimmetjes start in Borgloon. Onderweg passeer je kleurrijke fruitboomgaarden, kerkdorpjes, het oude fruitspoor, de mooie 15de-eeuws abdij Mariënlof, kastelen, de Stoomstroopfabriek Borgloon en de ambachtelijke Stroopstokerij Vrolingen

Kaart met knooppunten

 

 

Wijndomein Optimbulles

Wijnmakers Guy Geunis, Maxim Geunis, Theo Pasque en Rik Schreurs begonnen in de jaren 90 een wijngaard in Jesseren (Hoogveld). Ze besloten zich te richten op schuimwijnen van de drie champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Optimbulles maakt er een erezaak van om zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan en niet aan te zoeten zodat men spreekt van Brut Nature. Sinds enkele jaren worden ook hoogstamappels uit Borgloon gebruikt om mousserende wijn te maken. Daarnaast maakt Optimbulles ook nog rode en witte natuurwijnen.
Rondleiding door de wijnmaker tussen de wijnranken met aansluitend een degustatie te midden in de wijngaard.
Individuele tarieven
Wijnterras: zondag 26 april 2020 – toegang gratis, proeverij tegen betaling.
Groepstarieven
Rondleiding door de wijnmaker tussen de wijnranken met aansluitend een degustatie te midden in de wijngaard.
Proeverij met drie glazen: €10 p.p.
Bezoeken zijn enkel mogelijk op afspraak. Liefst op woensdag of in het weekend.

Link naar dit wijndomein  

Afstand van het hotel : 7 km

Wijndomein Cuvelier

Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon, parel van het Limburgse Haspengouw en hart van de bloesemstreek.

Yves en Patrick, twee broers, runnen samen het domein.

Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn.

Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en dus baas in de wijngaarden.

In 2000 plantte Domein Cuvelier de eerste stokken Chardonnay en Pinot Noir.

Later kwamen daar Pinot Meunier, Grüner Veltliner en Sauvignon Blanc bij.

Verspreid over een oppervlakte van ongeveer 2.5 hectare staan er zo’n 12.000 stokken onder de Limburgse zon.

Er worden voornamelijk mousserende wijnen gemaakt maar sinds enkel jaren ook witte en rode wijnen.

Domein Cuvelier is van de overtuiging dat om de juiste aroma’s te verkrijgen, de druiven perfect rijp moeten zijn voor de oogst.

Kenmerkend voor de wijnen van Domein Cuvelier is het fruitige karakter en de typische Noordelijke zuurtjes.

Interesse voor een bezoek aan het wijndomein?
Dit kan met rondleiding en degustatie ter plaatse mits reservatie!

Link naar dit wijndomein

Afstand tot hotel : 10 km

Wijndomein Sassenbroek - mousserende wijn 'CLAIRE MARTIN'

Wijndomein Sassenbroek is de lokale producent van het gamma Vlaamse mousserende kwaliteitswijnen ‘Claire Martin’.

De mousserende wijnen wordt geproduceerd volgens de traditionele methode, zoals de Champagnes in Frankrijk worden gemaakt.
Dat gebeurt volledig in eigen beheer, in de wijnmakerij in Zonhoven.
Claire Martin is een eerlijk product, geproduceerd met respect voor de natuur.
Het is ook een lekker product dat door kenners lovend wordt onthaald.
​Deze niet gedoseerde mousserende wijnen zijn fris en fruitig met een mooie balans tussen afgeronde zuren en fruitige en minerale aroma’s. Heel lekker bij frisse gerechten zoals fruits de mer of vis, en uitstekend als aperitief.

De wijngaard is prachtig gelegen in Borgloon – Broekom, precies op de plaats waar eind jaren 80 de fundamenten van de Romeinse villa ‘Sassenbroek’ teruggevonden werden, en op wandel- of fietsafstand van de Borgloonse toeristische routes.

Groepen zijn welkom vanaf 10 personen en op afspraak.
Men krijgt achtergrondinfo over de Romeinse geschiedenis van de plek, over de geschiedenis van de wijnbouw in Limburg, over ons.
De wijngaardenier en wijnmaker Johan Bellens licht het werk in de wijngaard toe.
Afsluiten gebeurt met een glaasje Claire Martin.
Na afloop kan er wijn worden aangekocht.
Kostprijs voor de rondleiding incl. proeverij is 15 euro per persoon.

Tijdens de wijnterras-weekends is de wijngaard voor iedereen vrij toegankelijk.
Johan staat klaar voor wie graag meer weet over het werk in de wijngaard en in de wijnmakerij.
Wie dat wil mag zijn picknickdekentje met lekkers uitspreiden.
Ideaal als tussenstop tijdens een wandeling in Borgloon of om in alle rust te komen genieten van de mooie natuur.
De toegang is gratis, voor een glas Claire Martin betaal je € 5.

Link naar dit wijndomein

Afstand van het hotel : 12 km

Wijndomein Marsnil

Jongste generatie Vanmarsenille-Cornelis zet de stap naar teelt van witte en rode druiven. De zeven kleinkinderen van Paul Vanmarsenille geven nieuwe bestemming aan “moeilijke” akker. De ondergrond blijkt de ideale terroir voor de aanleg van een unieke wijngaard.
Pittig detail: de wijngaard ligt in het gebied “Marsnil”, ongetwijfeld de oorsprong van onze familienaam Vanmarsenille. Deze plaats staat reeds vermeld op de Herkenrodekaarten (1660) als “Het Marsenil velt”: Mars= moeras, ille = eiland.
Voorlopig telt de wijngaard 1400 stokken Chardonnay. In 2017 werd er uitgebreid met 800 stokken Pinot Noir, 150 Riesling, 150 Gewurztraminer en 150 Auxerrois. De teelt gebeurt op natuurlijke wijze, met preparaten op basis van kruiden en planten uit de omgeving, zonder gebruik van pesticiden. Uniek in Vlaanderen.

Graag eens een blik achter de schermen van ons familiaal wijndomein gecombineerd met een wijndegustatie diner of een lunch? Onze familie verzorgt rondleidingen en proeverijen na afspraak!

Link naar dit wijndomein

Afstand van hotel : 18 km

Wijndomein Hoenshof

Over Jerom Winery
Een nieuwe toekomst voor Haspengouw
Jeroen en vader prof. Dr. Ghislain Houben zagen de crisis in de appel- en perensector als een kans om smaakvolle wijnen te maken. In het glooiend Haspengouws landschap, op zuidelijk en wat hoger gelegen flanken, pronken wijngaarden waar vroeger boomgaarden stonden. De oogst van de lokale fruitteler koopt Jerom Winery integraal op en zo creëert Jeroen duurzame samenwerkingen. (meer: www.jeromwinery.be)Kom het ontdekken én proeven.
Ontdek en proef het op je eigen tempo, €6 per persoon.
Vraag in het fietscafé (Helshovenstraat 18, Borgloon) naar onze wijnbeleving, je ontvangt een kaart die je rond de hoeve zal leiden. Aan de hand van een virtuele film en uitleg doorheen de wijngaard laat Jeroen je zien wat er zo uniek is aan wijn maken in België. Na deze beleving kan je plaatsnemen voor de degustatie. 3 verschillende wijnen om je zintuigen ten volle te benutten: bekijk, ruik en proef de Haspengouwse terroir.

Link naar dit wijndomein

Afstand van hotel : 17 km

Domein Schorpion

Domein Schorpion heeft een oppervlakte van bijna 2 hectare. Het is gelegen op een zuidhelling in Vliermaal. Wij maken mousserende wijn volgens de Méthode Traditionnelle.
Tijdens de maanden april – september bent u iedere zondag welkom vanaf 14u voor ons wijnterras. Indien u graag wijn wenst aan te kopen, kan dit op afspraak. U bent reeds in de buurt? Aanbellen mag altijd!

 

Link naar dit wijndomein

Afstand van het hotel : 9 km

Wijngaard Clos d'Opleeuw

De wijngaard Clos d’Opleeuw (1 ha) ontleent zijn naam aan de volledige ommuring, die dateert van ± 1840.
Deze omstandigheid maakt hem uniek in België. Daardoor bezit hij immers een specifiek microklimaat waardoor het mogelijk is een kwaliteitsvolle chardonnaywijn te maken.
Hij ligt op een zuidelijke helling in het mooie, pittoreske Haspengouwse dorpje Gors-Opleeuw.
De wijn, met als officiële herkomstbenaming “Haspengouw”, wordt gevinifieerd door Peter Colemont, docent algemene wijnkennis, degustatie Franse wijnen en gastronomie en wijn aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs Hogere Leergangen te Hasselt.
Hij past alleen de allerfijnste vinificatietechnieken toe.
De wijn verblijft 1 jaar in eikenhouten vaten van de allerhoogste kwaliteit. Er wordt zowel met Franse als met Belgische eik gewerkt. Dat laatste maakt de wijn Clos d’Opleeuw dan ook uniek!

Link naar dit wijndomein

Afstand van hotel : 9 km

Wijndomein Kitsberg

Dit is een familiaal bedrijf waar aan wijnbouw gedaan wordt volgens de moderne technieken. De aangeplante druivenstokken zijn chardonnay, pinot gris, pinot blanc en müller-thurgau. De rondleiding vindt plaats in de Hoolstraat.

Afstand tot hotel : 20 km

Gloire de Duras

In 2015 is Peter Nijskens gestart met een familieproject in de wijnbouw. Het wijndomein Gloire de Duras is hoofdzakelijk gelegen in Wilderen en Duras. De aangeplante druivenstokken zijn Chardonnay, Auxerrois en Pinot Gris. Verder heeft de familie Nijskens ook Riesling aangeplant in de ommuurde tuin van het Kasteel van Duras.

Individuele bezoeken: elke zondag in april 2020, zondag 10 en 24 mei 2020, zondag 14 juni 2020 en zondag 13 december 2020. De rondleiding start stipt om 15 uur. De wijngaard wordt bezocht bij mooi weer. Achteraf krijgt u één proevertje. Prijs: €5 per persoon.

Groepen: op afspraak gedurende het hele jaar.

Wijnweekend: zondag 19 juli 2020 en dinsdag 21 juli 2020, gratis toegang van 13u-20u. Unieke rondleidingen in de clos aan het Kasteel van Duras. Inschrijven voor de rondleiding kan door een e-mail te sturen naar info@gloirededuras.be. De prijs voor de rondleiding bedraagt €5 per persoon. De rondleidingen gaan door om 13:30, 15:30 en 17:30.

Link naar dit wijndomein

Afstand van hotel : 27 km

Standbeeld Ambiorix

Uitkijktoren vanaf 2023

In 2023 zal de stoere gotische toren van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek voor het publiek ontsloten zijn. 55 meter hoger wacht dan een prachtig vergezicht over de stad Tongeren en het glooiende, groene Haspengouw errond.
Wie tot op het dak wil geraken, zal in totaal 300 treden moeten overwinnen. Het wordt dus ook een sportieve onderneming”.Maar het wordt ook een museaal parcours voor de bezoekers. Onderweg wordt het verhaal van de toren – oorspronkelijk gebouwd als het belfort van de middeleeuwse stad Tongeren – getoond en verteld.Er komt een bordes waar de bezoekers van een werkelijk magistraal panorama kunnen genieten: Maastricht, de kaarsrechte steenwegen, het glooiende Haspengouw, de mijnterrils, maar ook een spectaculair vogelperspectief op de basiliek zelf met haar romaanse kloostergang ertegenaan.

OLV Basiliek

Dit is één van de mooiste gotische religieuze bouwwerken van België. De constructie nam 300 jaar in beslag. De eerste stenen werden al in 1240 gelegd, bovenop de restanten van nog veel oudere gebouwen. Het imposante belfort van de basiliek prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Antiek- en brocantemarkt

Elke zondag snuisteren duizenden bezoekers uit alle hoeken van de wereld rond bij zo’n 40 gerenommeerde antiekshops en ruim 350 standhouders. Een bruisende sfeer in een historische setting.

Meer Uitleg

Gallo-Romeins Museum

Van Neanderthaler tot Gallo-Romein. De permanente tentoonstelling vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg.Van de préhistorie tot het einde van de Romeinse tijd.

nuttige link

Teseum

Je stapt binnen in het schitterende verhaal van de religieuze kunstschat of je ontdekt de geheimen van de archeologische ondergrond. Voor elke leeftijd is er een apart parcours. Een interessante gelegenheid om het boeiende verleden van Tongeren te ontrafelen.

nuttige link

Mijlpaalroute

De mijlpaalroute loodst je langs het rijke erfgoed van de stad. Volg de stapstenen in de gekleurde letter “M”. Wij lenen je graag een wandelgids om deze routes te ontdekken.

Digitale Mijlpaalroute

Begijnhofmuseum "Beghina"

Hier woonden de begijntjes

Moerenpoort museum

Huis Theelen

Ontdek het verhaal van de Limburgs beroemdste krant!

Huis Theelen is gevestigd in een voormalig kanunnikenhuis. Deze woningen vormden tot eind 18de eeuw een aparte wijk in de stad en boden onderdak aan de kanunniken die het kapittel van de basiliek bestuurden. Tussen 1890 en 1918 vestigde stichter-uitgever Nicolaas Theelen er zijn drukkerij en bracht er ‘Het Algemeen Belang der Provincie Limburg’ uit, de voorloper van ‘Het Belang van Limburg’.

Huis Theelen

Wandelen tussen droog en vochtig Haspengouw

Dit zijn 6 bewegwijzerde wandelingen waarbij je wandelt op de glooiende hellingen van de bloeiende fruitteelt en de karakteristieke zuidelijke akkerbouw. Je wandelt doorheen Piringen, Overrepen, Kolmont, Neerrepen en Riksingen. Goed voor 40 km stalplezier. Er is een begeleidende wandelkaart ter beschikking.

Bekijk digitale wandelkaarten

Wandelen langs de Jeker

Van bij de oude Tongerse stadsmuren slingert de Jeker krachtig door het Haspengouwse landschap en geeft vorm aan heel het gebied. Volg de flanken van deze rivier via 9 bewegwijzerde routes die je doorheen de Tongerse deelgemeenten Sluizen, Mal, Nerem en het natuurgebied “De Kevie” brengen. Hier waan je je echt in de onbewoonde wereld. Een begeleidende wandelkaart is beschikbaar

Bekijk digitale wandelkaarten

Natuur domein "De Kevie"

De Kevie is een uitgestrekt natuurgebied met een zeer waardevolle fauna en flora. Dit natuurgebied ligt vlakbij het centrum. Dit natuurpark heeft tot doel kwetsbare dier en plantsoorten en hun habitat te beschermen. Er zijn 4 bewegwijzerde wandelingen tussen 2 km en 8 km.

Haspengouw on wheels

Het beste Limburgse fietsroutenetwerk

Montainbikenetwerk Euregio :
Dit netwerk loopt grotendeels over landelijke paden en veldwegen in de provincie Belgisch en Nederlands Limburg. Info vind je terug op www.sportvlaanderen.be

Fietroutes :
Interessante fietsroutes in en rond de oudste stad van België bevat 4 uitgewerkte fietslussen. De routes zijn tussen de 26 km en 45 km en voeren je doorheen de landelijke omgeving van Haspengouw. Kaart is verkrijgbaar bij toerisme Tongeren en via onderstaande link. Op de website kan je de GPS coördinaten downloaden.

nuttige link

Bekijk digitale fietskaarten

Wandelen in de Voerstreek.

De Voerstreek is een van de mooiste Vlaamse wandelregio’s. Het prachtige landschap kan je nu verkennen via het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier. Aan de hand van ruim 90 genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeling uitstippelen op onverharde en verkeersluwe paden. Hierbij kan je ook de lengte van je parcours zelf, op voorhand bepalen. Ofwel volg je één van de themawandelingen die je leidt langs bossen, riviertjes, holle wegen, statige hoeves en kastelen, bijzondere vakwerkhuisjes en mooie panorama’s. De mooiste wandeling van Vlaanderen vakantieland (Bronnenwandeling) maakt ook deel uit van dit netwerk.

Nuttige link

Stadsmuzikanten festival

jaarlijks in het Begijnhof te Tongeren

Een sfeervol evenement met 8 bands en singer-songwriters als straatmuzikanten in het charmante Begijnhof tijdens het Stadsmuzikantenfestival.
De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. Een gelegenheid om mooie en beloftevolle muziek te ontdekken in een ongewone context, een mooi samenspel van muziek en erfgoed.

Internationale boekenmarkt in Tongeren

Jaarlijks in het Begijnhof Tongeren

Jongeren – Archeo­logische site (12-16 j.) (45 min)

Heel verwonderend gaat Claudia mee op pad met Magnus. De gesprekken tussen de twee tieners vergroten de verbeelding van de luisteraar. Gemotiveerd met verhalen over hun kijk over de geschiedenis trekken ze samen dieper in het gangenstelsel van de archeologische site.

Geen saai museumbezoek maar een topper voor alle leeftijden!

Kids – Schatkamertocht (6-12 j.) (1 u)

Brand! Brand! Onderneem een stoere reddingsoperatie met Servaas. Deze ondeugende misdienaar kent de schatkamer op zijn duimpje. Samen redden jullie heel wat kunstobjecten uit de brand. De beloning voor zo’n moedig gedrag? Dat is een eigen schatkistje op het einde van de tour.

Ronde van Limburg

Telkens met aankomst in Tongeren

Ciao Tongeren

Beleef een stukje Italië in de oudste stad van België

Zwembad Plinius

Een plons met familie en vrienden? Solo baantjes trekken? Of heerlijk ontspannen op een ligweide van 38 are, met uitzicht op de oudste stad? Het kan in het hypermoderne openluchtzwemcomplex met 3 zwembaden: een competitiebad van 25 meter, een recreatiebad en een bad voor de allerkleinsten.

Nuttige link

Roeien, minigolf of zwemmen ?

In Stadspark “De Motten” kunnen gezinnen even met de kids een partijtje minigolf spelen of een roeibootje huren.
Tongeren beschikt ook over een mooi buitenzwembad op het Pliniuspark

Thermen Sane : relaxen in de buurt

Wens je je hotelbezoek te koppelen aan een heerlijk ontspannend thermenbezoek ?
Op slechts 3 km ligt Thermen Sané. De keuze aan ontspanning is uitgebreid : binnen- en buitenzwembad, jacuzzi, stoombad, sauna, …In de zomer kan je ook gebruik maken van de ligweide, waar je cocktail, wijntje of hapjes tot aan je zetel gebracht worden.

Nuttige link

Digitale zoektochten voor kids

“Op stap met begijntje Lea”
Deze zoektocht zit boordevol toffe opdrachten en brengt je naar Lea’s begijnhofhuisJe.

“Zoek de schat van Ambiorix”
Met je tablet of smartphone zoek je door de Tongerse binnenstad. Vind je de schat dan ligt er een tof gadget voor je klaar.

Kinderparcours Moerenpoort

Dit spelletjes en geuren parcours laat de kinderen de middeleeuwse Moerenpoort op kindermaat beleven. Je gaat met de figuurtjes Elemoed en Palmerijn op pad door de drie verdiepen van dit gebouw.

Op stap met Joris Ambiorix

Een wandeling op kindermaat binnen het rode traject van de Mijlpaalroute met leuke spelletjes, raadsels en fotozoektocht voor de speurneuzen.

Schots Weekend

13/09/2024 - 15/09/2024

Kom Schotland voelen en proeven: doedelzakbands en competities, Schotse dansen, Highland Games, schapen drijven, whisky, gastronomische specialiteiten en dit alles overgoten met onvervalste Schotse muziek.

Wijnkasteel Genoelselderen

Een wandeling door het park rond het kasteel van Genoels-Elderen met een prachtig arboretum van eeuwenoude zeldzame bomen, een zicht over de rozentuin met bijna 1.000 rozenstruiken in 24 verschillende soorten en kleuren van zowel moderne als klassieke variëteiten en de meest uitgestrekte wijngaarden van België.
Je brengt een bezoek aan het oude koetshuis alwaar onze ultra moderne druivenpers staat, de stokerij van het Limburgs Levenswater en het hart van het Wijnkasteel, de eeuwenoude en nieuwe wijnkelders. Om af te ronden volgt er een wijnproeverij.
Op een boeiende, humoristische en interactieve wijze informeren ervaren gidsen je over het verleden, het heden en de toekomst van het domein, de architectuur, de werkzaamheden in de wijngaarden en het volledige vinificatieproces van druif tot in het glas.
Onze wijnen en digestieven zijn het resultaat van een uniek terroir, gezonde druiven, hard werken en doorgedreven passie en kunnen met geen enkel ander product vergeleken worden.
Individuele tarieven
Volwassene: € 10 (incl. 1 proevertje en gidsvergoeding), € 15 (incl. 3 proevertjes en gidsvergoeding), € 24 (incl. 6 proevertjes en gidsvergoeding) kind -14 jaar: € 7,50 (incl. appelsap en gidsvergoeding)

Link naar dit wijndomein

Afstand van het hotel : 7 km

Zomer Opera Alden Biesen

mei - juni 2024

Koopzondag

Iedere eerste zondag van de maand

Iedere eerste zondag van de maand ontvangen de Tongerse handelaars u graag voor een extra shoppingmoment.

Maasmechelen Village

Designer Outlet met meer dan 100 boetieks. Vraag in ons hotel ook uw VIP pas voor extra kortingen

Openluchtmuseum Bokrijk

Het Provinciaal Domein Bokrijk is een 550 hectare groot domei. Het is overwegend bekend om zijn openluchtmuseum, arboretum en openluchtspeeltuin. Het gebied is Europees beschermd als Natura 2000-gebied

Bilzen Mysteries

Wie of wat zit er achter het raadselachtige ongeval op het domein van Alden Biesen? Welke sporen zijn er te vinden, en vooral: waar leiden ze naartoe? In het spannende misdaadspel van Bilzen Mysteries verken je op een speelse en spannende manier het historische domein van Alden Biesen. Aanwijzingen, raadsels, (dwaal)sporen en proeven kruisen je pad. Los jij het mysterie op? Word jij de rechterhand van commissaris Angel (Joke Devynck) ? Laat de speurder in je los en zie wat anderen niet zien!

1,5 uur durend spel

Amstel Gold Race

13-14 April 2024

Luik Bastenaken Luik

april 2024

Spa Francorchamps

Juli 2024

Fort Eben Emael

Herbeleef de geschiedenis en bezoek de heringerichte kazerne, het museum, het immense gangenstelsel en de gevechtsopstellingen.

Nuttige link

Afstand van het hotel : 19 km

 

Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne, een authentieke groeve waarin nog gewoond, gewerkt en geleefd wordt.In die ondergrond bereidt de locale bakker het beslag voor zijn beroemde rijstevlaai, vergeten gasten hun zorgen in een schitterende feestzaal, slaan boeren hun landbouwproducten op en bevindt zich nog steeds een authentieke champignonkwekerij.

nuttige link

Afstand van hotel : 17 km

Mijn van Blegny

1 van de 4 mijnsites van Wallonïe erkend als Wereldpatrimonium door Unesco

Nuttige link

Afstand van het hotel : 29 km

Bloesems met fiets of vespa

Place Saint Lambert

Alden Biesen

De geschiedenis van Alden Biesen begint in 1220, toen de Duitse Ridderorde de Landcommanderij opgericht heeft. Deze Orde was verdeeld in 12 balijen of provincies. Alden Biesen groeide uit tot hoofdzetel van de balije Biesen, die zelf uit 12 ondergeschikte commanderijen bestond. Het pronkstuk, Alden Biesen, was eigendom van de landcommandeur. Het kasteeldomein kende haar glorietijd tussen de 16e en de 18e eeuw.

Winkels open op zondag

Na een bezoekje aan de vlakbij gelegen antiekmarkt kan u op zondag nog een dagje gaan shoppen in het gezellige Maastricht.

Tefaf

9 mrt. 2024 – 14 mrt. 2024

Internationale beurs voor kunstliefhebbers van ver buiten de grenzen.

André Rieu

Juli 2024

Beleef dit jaarlijkse sfeerevenement op het Vrijthof in Maastricht.